Preview Mode Links will not work in preview mode

Journalistförbundets frilanspodd

Dec 16, 2021

"Jag tjänade ungefär som en Foodorabud, eller mindre än ett Foodorabud", svarar litteraturkritiken Rasmus Landström i Journalistförbundets frilanspodd på frågan om vad han tjänade förra året och tillägger att arvodena för litteraturkritiker ligger kvar på samma nivåer som på 1980-talet. 

Rasmus Landström...


Nov 18, 2021

"Det låg i tiden att uppmärksamma mediers bidrag till att freda demokratin", säger journalisten Ola Westerberg i Journalistförbundets frilanspodd med anledning av att Nobels fredspris i år tilldelas journalisterna Maria Ressa i Filippinerna och Dmitry Muratov i Ryssland. 

Ola Westerberg är redaktör för...


Dec 21, 2020

Ett tag kändes det som fritt fall... Så beskriver frilansjournalisten Maria Zaitzewsky tiden när corona-krisen slog till och hon tappade de flesta av sina uppdrag. Men Maria uppfann en ny väg framåt i arbetet.

Maria Zaitzewsky har skrivit i mer än 20 år med fokus på personporträtt, granskande reportage och...


Nov 17, 2020

Kebba Jammeh är radio- och webbjournalist baserad i Botkyrka med fokus på Västafrika och afrikanska invandrares situation i Sverige. Pandemin har stängt ner hans radiokanal i ett halvår, men arbetet på webben har gått bättre än någonsin. Kebba berättar om hur man får webbjournalistik att gå runt, om...


Jul 29, 2020

Philip O'Connor är multimediajournalist med rötter på Irland och bosatt i Stockholm. Han är främst sportreporter – fotboll, basket, MMA och andra – och täcker ofta internationella tävlingar. Under krisen har Philip tappat massor av jobb, men han är full av hopp inför framtiden. I Journalistförbundets...